Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 Mercedes-Benz Citaro

Paraméterek  
 Hosszúság:

 17.940 mm

 Szélesség:

 2.550 mm

 Magasság:

 3.389 mm

 Tengelytáv:

 A-B közt: 5.845 mm,

 

B-C közt: 5.990 mm

 Padlómagasság

 370 mm

 Fellépési
 magasság:

 1. ajtónál 320mm,

 

 2-3. ajtónál 340mm

 Kanyarodási
 sugár:

 22.822 mm

 Üres össztömeg:

 17.264 kg

 

 

 

 

Motor, sebességváltó

M 447 hLAG 6 hengeres, 11.970 cm3-es, 240 KW-os, 1.250 Nm nyomatékú,Euro-EEV minősítésű sűrített földgázmotor. 1.330 liter össztérfogatú gáztartályok. VOITH D-864.3 típusú, 4 fokozatú automata váltóval, vagy ZF 6 fokozatú automata sebességváltóval.

     
Rugózás, fékrendszer

A kocsiszekrény jobb oldalra 60 mm-el szintezhető (megdönthető) a beszállás megkönnyítésére. A mechanikusan lehajtható rámpa a második ajtónál a mozgáskorlátozottak, az idősek, a gyermekek fel- és leszállását segíti és teszi könnyebbé. Integrált retarderrel, blokkolásgátlóval ill. kipörgésgátlóval ellátott.

     
Kormányzás

ZF 8098 típusú hidraulikus szervo kormány, állítható biztonsági kormányoszloppal és lengéscsillapítással.

     
Karosszéria

A vázszerkezet zajcsillapított és rezgésmentes kivitelű, egyben biztosítja a megfelelő hőszigetelést. A fényezés hosszú élettartamú, környezetbarát anyagok felhasználásával készül.

Kiegészítő fűtőberendezés és oldalfalon elhelyezett hőcserélők az utastér fűtésére utastéri hőmérséklet ellenőrzéssel. Növelt számban billenőablakok, elektromos tetőszellőzők, vezető téri klímaberendezés a jármű belső tér szellőztetésére.

A harmadik utasajtó automatikus az utasok biztonsága érdekében.

 
     
Utastájékoztató rendszer

Elől és oldalt viszonylat és járatszám jelző, hátul csak járatszám jelző. A leszállásjelzők gyermekek részére is elérhető magasságban vannak.

A viszonylatok kijelzése nagy méretű kijelző táblákon jelennek meg, ezen kívül a járattal kapcsolatos információkról az utas az utastérben is kap tájékoztatást. Az autóbusz belső terében két helyen (elöl és a csuklórész után) a következő megálló kiírásra kerül. Egyes megállókban az átszállási lehetőségek is megjelennek. Ezen információk közlése hangos bemondással is megtörténik. A rendszer vezérlésére műholdas helymeghatározás (GPS) szolgál. A rendszer BUSE gyártmányú táblák felhasználásával a Vultron-Trade Kft szakemberei fejlesztették és installálták.

A gyártó a Mercedes-Benz Citaro autóbuszainak gyártásánál az utazóközönség igényeit maximálisan figyelembe vette a kényelem, biztonság, utasok le- és felszállásának elősegítése terén.

Kép KépKép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.