Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újabb buszt tesztelhet az utazóközönség

2008.03.26

Kép Az előzetes egyeztetéseknek megfelelően tesztelésre érkezik a BKV Zrt.-hez egy hagyományos hajtású Solaris Urbino 18 típusú csuklós autóbusz. A jármű várhatóan március 26-tól április 3-ig menetrendszerinti forgalomban közlekedik a 7-es vonalon.
    Kilenc napon keresztül ismerkedhetnek a budapestiek a tesztelésre felajánlott új, alacsonypadlós, környezetkímélő csuklós busszal. A kezdeményezés jól illeszkedik a BKV Zrt. azon elképzelésébe, hogy Budapest utcáin új típusú, korszerű járművek jelenjenek meg próbaüzemben. Egyúttal jó tapasztalatszerzési lehetőséget is kínál egy-egy ilyen jármű utasforgalomban történő közlekedtetése.
    Az Urbino 18 városi busz a Solaris Urbino buszcsalád legkiválóbb tagja. Az autóbusz korszerű dízelmotorjával valódi alternatívát kínál az energiafelhasználás terén. A Solaris által gyártott motorok alkalmazása megfelel az EURO IV-es üzemanyag-tisztasági és zajkibocsátási normáknak, így a Solaris Urbino 18 generációjának legkörnyezetbarátabb típusa.
     A BKV Zrt. arra vonatkozó tapasztalatokat is gyűjt, miként szolgálja az utasok igényeit az új jármű. Ezért kérjük azokat az utasainkat, akik találkoztak, utaztak ezzel a járművel, mondják el véleményüket a 06-80-406-688-as ingyenesen hívható telefonszámon, vagy küldjék el észrevételeiket az ugyfelszolgalat@bkv.hu e-mail címre.

Szíves együttműködésüket előre is köszönjük!

2008. március 24.
     BKV Zrt. Sajtóiroda