Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Turista buktatta le az illegális BKV-jegy árúsítót

2009.07.10

Kép 

Az Operánál fülelték le az illegális jegyárust

Csütörtökön koraeste az Operánál egy illegális jegyárus lefülelése dulakodássá fajult, amelyben megsérült a BKV egyik főellenőre valamint a sértett turista is. Az eset sajnos egyáltalán nem kirívó: utóbbi időszakban ijesztő mértékben megnőtt a BKV alkalmazottai ellen elkövetett erőszakos cselekmények száma.

A BKV főellenőre a délutáni órákban a 2-es metró Keleti pályaudvar állomásánál végezte munkáját, amikor egy mexikói turistától kérte érvényes utazási igazolványát. Az utas egy, már korábban felhasznált vonaljegyet adott át az ellenőrnek. A helyszínen levő, a BKV alkalmazásában álló diáktolmács hölgy közreműködésével fény derült arra, hogy a turista nem bliccelni próbált: az érvénytelen jegyet a MILLFAV Opera állomásánál vásárolta. A főellenőr a turista és a tolmács kíséretében az Operához sietett, ahol lefülelték a hamisjegy-árust. Amíg a tolmács értesítette a rendőrséget, az ellenőr feltartóztatta csalót, ez azonban dulakodássá fajult, amelyben mind az ellenőr, mind a turista könnyebben megsérült. A kiérkező rendőrök mindannyiukat a VI. kerületi rendőrkapitányságra szállították, ahol azonnal megkezdték a kihallgatásukat.

A BKV Zrt. most is, mint minden esetben fellép a Társaságot megkárosítók ellen, és feljelenti a csaló jegyárust. A külföldi turistával történt eset ugyanakkor nem tesz jót az országimázsnak sem. Nem kívánjuk továbbá tétlenül nézni, ahogy ijesztő mértékben nő a jegyellenőreink, járművezetőink ellen elkövetett atrocitások száma. Az idén ellenőreink ellen már több mint 40 támadás történt

Utasainkat arra kérjük, óvakodjanak a nem hivatalos árusoktól, és jegyüket vagy bérletüket a BKV értékesítési pontjain vagy a hivatalos viszonteladóktól vásárolják meg. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy az értékszelvényekkel történő visszaélést a törvény bünteti.