Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Több tíz milliárdos kiesést jelenthet az országnak egy újabb sztrájk

2008.04.30

Kép

A BKV Zrt. menedzsmentje továbbra is elutasítja a határozatlan idejű munkabeszüntetés lehetőségét

 

A Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság munkavállalóit tömörítő szakszervezetek többsége a Társaság menedzsmentjével folytatott tegnapi tárgyalás alkalmával bejelentette, hogy határozatlan idejű sztrájkot hirdet. A BKV Zrt. menedzsmentje felhívta a szakszervezetek figyelmét, hogy az érettségi vizsgák ideje alatt ne tartsanak munkabeszüntetést, illetve azt sem tartja elfogadhatónak, hogy tanítási időszak alatt ismét ellehetetlenítsék a főváros közlekedését.

Szakértők szerint milliárdos nagyságrendű kárt okozott a nemzetgazdaságnak a BKV szakszervezetei által tartott fél-, illetve egész napos sztrájk, ezért semmi sem magyarázhat meg egy hasonló, vagy még nagyobb kárt okozó határozatlan idejű, esetleg több napos, hetes munkabeszüntetést!
Egy ilyen sztrájk miközben a Budapesten, és annak környékén élők mindennapi életét nehezíti, a BKV finanszírozási problémáit nem oldja meg!
A Társaság vezetése bízik abban, hogy a szakszervezetek vezetői mérlegelik ezt a helyzetet, és nem fognak újabb, ekkora mértékű munkabeszüntetést kezdeményezni a munkavállalók, szakszervezeti tagok körében.
Közös felelősségünk, hogy a létfontosságú munkaköröket ellátó utasaink – pl. egészségügyi dolgozók, orvosok, tűzoltók, tanárok – eljussanak munkahelyükre.   Ezért folytatjuk a tárgyalásokat, és mindent megteszünk a békés megoldás érdekében.