Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szeptember 1-től kisgyermekes BKV bérlet!

2008.08.18

Kép

Újabb családbarát intézkedés a közösségi közlekedésben

A Fővárosi Közgyűlés korábbi döntésének megfelelően 2008. szeptember 1-jétől bevezetésre kerül a BKV-nál az úgynevezett kisgyerekes bérlet. A bérlet 3250 Ft-ért vásárolható majd meg a BKV Zrt. jegy- és bérletpénztáraiban. A szelvények forgalmazása már 2008. augusztus 26-ától megkezdődik.

Az új bérlettípus igénybevételére azok a gyermekgondozási segély (GYES) vagy gyermeknevelési támogatás (GYET) folyósításában részesülők jogosultak, akik hivatalosan budapesti lakcímmel rendelkeznek. A bérletigazolvány kiadásához szükséges a jogosult személyi igazolványa és lakcímkártyája, 1 db fénykép (igazolványkép), valamint a fent felsorolt juttatásokról a kifizetőhelytől kapott, 6 hónapnál nem régebbi eredeti igazolás vagy megállapító határozat bemutatása.

A kisgyerekes bérlet a BKV Zrt. valamennyi közösségi közlekedési járművén használható lesz Budapest közigazgatási határán belül, és korlátlan számú utazásra érvényes � csakúgy, mint a többi budapesti havi bérlet. A szelvény használatához külön bérletigazolvány kiváltása szükséges, melynek sorszámát rá kell írni a bérletszelvényre, hiszen csak így érvényes utazásra.

Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy a bérletigazolványt a kiállításánál egy éves időtartamra, de legfeljebb a juttatás folyósításának időtartamára érvényesítik kollégáink. A �kisgyerekes� bérletigazolvány kiállításának díja, a többi bérletigazolványéval megegyezően 200 Ft.

További információ a 06-1/258 46 36-os telefonszámon, a www.bkv.hu honlapon, valamint az ugyfelszolgalat@bkv.hu e-mali címen kapható.