Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Milyen buszok járnak holnap?

2008.04.06

KépJelen információk szerint a holnapi napon az alvállalkozók buszai közlekednek (VT-Transman, Nográd Volán). Ezek a következők: 13-as, 14-es, 30-as, 40-es, 40gyors, 41-es, 41gyors, 50-es, 58-as, 87-es, 87A, 88-as, 113-as, 113A, 114-es, 120-as, 147-es, 150-es, 170gyors, 187-es, 250-es busz, a 83-as trolipótlók, valamint a 2-es és a 47-49-es villamospótlók!

Ha teheti, csendesen káromkodjon, hétfőn nehéz lesz munkába, iskolába, látogatóba menni a fővárosban és környékén. Nem fognak járni a metrók, buszok, villamosok, de még a vonatok jó része sem. Ha van biciklije, pattanjon rá, és tekerjen, ha a közelben lesz dolga, sétáljon egyet!

Visszautasították a BKV-vezetés legutolsó ajánlatát a szakszervezetek a vasárnapi tárgyaláson, így szinte már biztos, hogy lesz BKV-sztrájk hétfőn.

Várhatóan a BKV-vezetés most sem fogadja el a szakszervezetek által felajánlott elégséges szolgáltatásra tett javaslatát, miszerint nappal az éjszakai járatok közlekednének, vagyis várhatóan egyetlen BKV-járat sem fog elindulni hétfőn hajnalban.

A sztrájk egészen 13 óráig tart majd, a dolgozók ezután veszik fel a munkát, várhatóan csak az esti órákban állhat helyre a budapesti tömegközlekedés.

 Mint Nemes Gábor, a Cinasz szakszervezet vezetője az Indexnek elmondta, a BKV nem készített újabb javaslatot a szombati két verzió óta, a vasárnapi tárgyalásra a második ajánlatot terjesztették a szakszervezetisek elé.

Eszerint a BKV-vezetés lemond a 300 fős létszámleépítésről, és ígéretet tesz a csődközeli helyzetben lévő BKV finanszírozási gondjainak megoldására, cserébe viszont augusztus 31-ig sztrájkmoratóriumra kötelezné a dolgozókat. Ha a finanszírozási gondok megoldódnak, akkor a szakszervezeteknek 2010 december 31-ig tartaniuk kellene tartani magukat a moratóriumhoz. Ezt a szakszervezetek nem fogadták el.

Nemes Gáborral a tárgyalások szünetében sikerült beszélnünk, szerinte a helyzet már nem fog változni. A szünet után ugyanis a BKV-nak választ kell adnia a szakszervezet követelésére, amit már korábban elutasított, ahogy elutasította a szakszervezetek által felajánlott elégséges szolgáltatásra vonatkozó javaslatot is.