Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mégsem takarított meg 11 milliárdot a BKV 2007-ben

2008.05.13

Kép 

11 milliárd forint a BKV vesztesége a cég idei üzleti terve szerint, de nem túlzás azt állítani, hogy ez a szám az év végére elérheti a 15 milliárd forintot, mondta az Inforádiónak Vitézy Dávid, a társaság felügyelő bizottságának tagja a testület pénteki ülése után. A bizottság nem találta a városvezetés által emlegetett 11 milliárd forintos megtakarítást sem.

Határozatban mondta ki pénteki ülésén a BKV felügyelő bizottsága, hogy nem látja igazoltnak azt, hogy a cég a stabilizációs program során 11 milliárd forintot megtakarított, mondta az Inforádiónak Vitézy Dávid, a BKV felügyelő bizottságának tagja, a Városi és Elővárosi Közlekedésért Egyesület szóvivője. Hozzátette, hogy a társaság ugyan valamennyit spórolt tavaly, hiszen ezer embert elbocsátottak, de nem tudni pontosan, hogy mennyit.

Az üzleti terv fő számairól szólva Vitézy Dávid elmondta, hogy a BKV idén mintegy 119 milliárd forintból működik. A tervezett idei veszteség 11 milliárd forint, de Vitézy Dávid szerint már most látszik, hogy ezt az összeget az év végére jóval meghaladja majd a hiány.

A hiány kialakulásáról szólva közölte, hogy a tavaly év eleji nullszaldós tervről indulva 2007 őszére hatmilliárd forintra nőtt a tervezett hiány - erre hivatkozva jelentették be a járatritkítási terveket -, az elmúlt hónapokban pedig a szám fokozatosan 11 milliárd forintra emelkedett. Vitézy Dávid szerint nem túlzó becslés, hogy a veszteség mértéke az év végére elérheti a 15 milliárd forintot.