Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Margit-híd felújítása

2009.09.12
MARGIT HÍD lezárása, Margitsziget megközelíthetősége

Tisztelt Utasaink!

Elkezdődött a Margit híd felújítása, emiatt a hidat lezártak a közúti forgalom elől. A hídon jelenleg csak gyalogosan, biciklivel és a BKV járműveivel lehet átkelni.

A változó forgalmi rendekről folyamatos tájékoztatást adunk.

A 4-es és 6-os villamosok folyamatosan közlekednek a Margit hídon. A Margitsziget megállónál jelenleg megállnak a szerelvények.

2009. augusztus 29-én (szombat) reggeltől a Margit hidat a Margitszigettel összekötő szárnyhíd lezárása is megtörténikt, ezért ekkortól a Margitsziget kiszolgálását végző 26-os autóbuszok az Árpád híd metróállomástól csak Margitsziget, Centenáriumi emlékműig közlekednek, változatlan követési időkkel. Az emlékműtől pár perc sétával elérhető a 4-es és 6-os villamos megállója. Közép- és Észak-Buda felől új kapcsolatot kap a sziget a meghosszabbított a 134-es viszonylattal, amely Békásmegyer Újmegyeri tér - Margitsziget, Centenáriumi emlékmű között közlekedik (8:30 - 22:30 óra között). A reggeli időszakban csak a 26-os autóbuszok közlekednek a Margitszigeten, ekkor a 134-es busz továbbra is a Szentlélek tér és Újmegyeri tér között, a korábbi útvonalán közlekedik, 134A jelzéssel.

A Margitszigetre közlekedő 134-est autóbuszra legkönnyebben a szentendrei HÉV-ről a Szentlélek térnél, a 86-os buszról a Raktár utcánál lehet átszállni. A Szentlélek térnél a 134-es járat megállója mindkét irányban a hídfőn, a 106-os buszok megállójában található. A reggeli időszakban, a 134A buszokra a Szentlélek téren továbbra is a végállomás területén lehet felszállni.

 

 

A 26-os busz menetrendjét ITT érik el.

A 134-es busz menetrendjét ITT érik el.

2009. szeptember 1-től a BKV sűríti járatait, hogy az iskolai időszakban sem okozzon gondot a Margit híd lezárása:

  • A 4-es és 6-os villamosok tanítási időszakban egész nap sűrűbben közlekednek majd: munkanapokon a reggeli és a délutáni csúcsidőben 4 percenként, napközben 4-5 percenként közlekednek. Így a nagykörúton csúcsidőkben 2 percenként, napközben pedig 2-3 percenként követik majd egymást a szerelvények. Hétvégén is gyakrabban közlekednek a 4-es és 6-os villamosok: szombat délután és vasárnap délelőtt a 4-5 percenként járnak majd. A sűrítés ideje alatt a 4-es vonalon csúcsidőszakban ismételten megjelennek a Ganz csuklós villamosok, de a járművek döntő többsége továbbra is alacsonypadlós, légkondicionált Combino villamos lesz.
  • A 2-es metró tanítási időszakban munkanapokon sűrűbben, napközben 4 percenként, délutáni csúcsidőszakban 2:20 perces követéssel közlekedik.
  • a Szentendrei HÉV vonalán a napközben 3 kocsival közlekedő békásmegyeri vonatok ezentúl 6 kocsival indulnak a zsúfoltság elkerülése érdekében.
  • az Árpád hidat érintő 1-1A jelzésű villamosok tanítási időszakban a délutáni csúcsidőben 7-7 perc helyett 6-6 percenként közlekednek. Az 1-es villamosok hétvégén is sűrűbben, 7-8 percenként követik majd egymást.
  • a 17-es villamos munkanapokon csúcsidőszakokban sűrűbben, 8-9 percenként közlekednek.
  • a 11-es autóbusz vonalán munkanapokon a reggeli és délutáni csúcsidők meghosszabbításra kerülnek.
  • a 76-os trolibusz vonalán csuklós járművek közlekednek majd, az alacsonypadlós szolgáltatás biztosítása érdekében 3 szóló kocsi kivételével.

 

A BKV Zrt. helyszíni felügyeletekkel folyamatosan figyeli a Margit híd lezárásában érintett közösségi közlekedés forgalmának alakulását az utasok zavarmentes elszállítása érdekében. Javasoljuk, hogy a várható közúti torlódások elkerülése érdekében a közösségi közlekedést, azon belül is elsősorban a villamos, HÉV és Metró vonalakat vegyék igénybe.