Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KMOP: Európa ide ér - Infópontok, csomóponti táblák, GPS követés

2008.04.10
Budapest, 2008. április 8., kedd (OTS-Hírvonal) - Közlekedési társaságok összefogásával a HÉV-et is érintő elektronikus utastájékoztató és a forgalom irányítását könnyítő rendszerről szervezett lakossági fórumot a BKV Zrt. a múlt hét folyamán a Ráckevei Művelődési házban. Az EU támogatással - a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) keretén belül - megvalósuló fejlesztés a közlekedési csomópontokban elhelyezett elektronikus táblák, a megállókban információs pontok és a járműveken található elektronikus utastájékoztató berendezések segítségével teszik gördülékennyé a közlekedést.
Kép
    A BKV, a Volánbusz és a MÁV közreműködésével megvalósuló fejlesztés előkészületi lépéseiről, tervezett fázisairól, műszaki és működési tartalmáról tájékoztatta az érintetteket Kiss Attila a projekt vezetője.
    A fejlesztés bevezetésével az utasok még a járműveken azonnali információt kaphatnak az esetleges késésekről, illetve a megállókban könnyebben tájékozódhatnak az átszállási lehetőségekről. Hasonló rendszerek Európa nagyvárosaiban már működnek.
    A projekt kiemelt célja, hogy az utazóközönség valós igényei alapján állítsák fel az új rendszert.


2008. április 8.
BKV Zrt. Sajtóiroda