Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kisiklatták és összefirkálták a villamost

2008.03.27

Feljelentette a BKV azokat a fiatalokat, akik múlt hét csütörtökön kisiklattak egy villamost Budapesten. A grafittis társaság ezután összefirkálta a két szerelvényt, majd eltűntek. A balesetben senki sem sérült meg, de a BKV szerint a villamosban okozott kár több millió forint.

Kép

Kép

Kép

Kép

A BKV garázsában áll egy hete a kisiklott villamos. A szerelvény javítását már megkezdték, de még hetekig is eltart, mire ismét forgalomba állhat. A villamoson mindenhol sérülések vannak. Az ütközés miatt összeroncsolódtak a kocsik, és több helyen eltört a futómű.

A szerelvényt múlt csütörtökön éjszaka a Fehérvári úton siklatta ki néhány fiatal. Állítólag úgy, hogy újságköteget tettek a sínre. Mikor a szerelvény megállt, felrohantak és összefirkálták. Az éjszakai akcióról még videót is készítettek, amely felkerült az internetre.

„Azt lehet mondani, hogy a járműben, illetve a jármű pályájában okozott kár eléri a több millió forintot. Egyelőre pontosítják az összeget, de a BKV már feljelentést tett” – mondta Kiricsi Karola, a BKV Zrt. szóvivője.

A grafittisek még a pontos dátumot is felfestették a villamos oldalára. Miután összefirkálták a villamost, percek alatt eltűntek. Hasonló eset a BKV-nál még nem volt, csak a szerencsének köszönhető, hogy senki sem sérült meg.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben. Egyelőre a szemtanúk és az internetre felkerült videók alapján próbálják meg kideríteni, hogy kik rongálták meg a villamost.