Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kisgyermekes bérlet Sept.-1-től

2008.04.30

Kép

Az új típusú bérlet vásárlására és kiváltására lesz jogosult szeptember 1-jétől minden budapesti, GYES-en vagy GYET-en levő szülő. A kisgyerekes bérlet a tanuló- és nyugdíjas bérlettel megegyező utazási kedvezményt nyújtja majd a BKV járatain, Budapest közigazgatási határain belül, ára pedig 3250 Ft lesz. A Fővárosi Közgyűlés mai ülésén 62 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett hagyta jóvá Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes előterjesztését.

A Fővárosi Közgyűlés decemberi rendeletével jóváhagyta a BKV járatain Budapest területére érvényes kisgyerekes bérlet létrehozását. A BKV Zrt. a kedvezményes árú bérlet bevezetésének szakmai előkészítését így már a tavalyi évben megkezdte. A bérlet bevezetésének előkészítése során a Társaság folyamatosan egyeztetett az érintett civil szervezetekkel, valamint a Pénzügyminisztérium, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, és a Főpolgármesteri Hivatal képviselőivel. 
A szelvény a BKV Zrt. valamennyi közösségi közlekedési járművén használható lesz Budapest közigazgatási határán belül, és korlátlan számú utazásra érvényes, a többi budapesti havi bérlet érvényességével megegyezően. Használatához külön bérletigazolvány kiváltása szükséges, amelyet a bemutatott igazolásoknak megfelelően állítanak majd ki, érvényességét pedig évente meg kell újítani. Az igazolvány kiváltására budapesti, GYES-en vagy GYET-en levő, gyermeket nevelő szülő lesz jogosult.
A BKV Zrt. végig a kezdeményezés mellé állt, szakmai tapasztalatával mindent megtett azért, hogy a lehető legkedvezőbb formában kerüljön bevezetésre az új típusú bérlet.