Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jövő pénteken egész napos BKV-sztrájk (Ápr.18.)

2008.04.10

KépA BKV-s szakszervezetek szerdán döntöttek: a jövő hét utolsó napján, pénteken egész napos sztrájkot hirdettek. Az elégséges szolgáltatás mértéke még vita tárgya. A vasutasok bejelentették, hogy jövő pénteken ők biztosan nem sztrájkolnak.

Egész napos sztrájkot terveznek a BKV-szakszervezetek jövő hét péntekre, jelentették be a BKV székházában egy sajtótájékoztatón a sztrájkbizottság vezetői.

A jövő pénteken 0-tól 24 óráig tartó sztrájkot azért tartják, mert a BKV menedzsmentjével folytatott tárgyalásokon semmilyen előrelépés nem történt. A sztrájk időpontjáról a sztrájkbizottság más szakszervezetekkel nem egyeztetett, de kifejezték, nem örülnének, ha a vasutasok ezen a napon folytatnák teljesen más okból tartott sztrájksorozatukat.

Biztosan nem tervez sztrájkot jövő péntekre a VDSZSZ – közölte Gaskó István a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában. A szakszervezeti vezető visszautasította azt a vádat, hogy politikai okoból időzítették volna legutóbbi munkabeszüntetésüket a BKV sztrákkal megegyező időpontra.