Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jól felépített hálózat vitte el a milliárdokat a BKV-nál

2009.09.17

Kép 

A Magyar Nemzet szerint szeptember 30-ig tovább bővülhet a BKV-nál az elmúlt években kifizetett végkielégítésekből, prémiumokból és más juttatásokból részesülők listája.

A napilap birtokába került egy dokumentum, amelyet a BKV Zrt. Belső Kontroll Igazgatósága készített. Az anyagban szereplő számok alapján eddig 96 ember csak végkielégítésből kapott 1,5 milliárd forintnál többet, az együttesen kifizetett közpénzek ennek sokszorosát is elérhetik - olvasható a lapban.

A cikkben szerepel, hogy a közlekedési cég felügyelőbizottsága jövő hétfőn tárgyal az összesítésről, amelyből kiderült, a vezérigazgatók, helyetteseik, főosztályvezetők mellett csoportvezetők, irodavezetők és mások is kaphattak a sok milliárd forintból.

A dokumentum adatai azt sejtetik, hogy jól felépített hálózat működhetett a szocialistákhoz köthető vezetők, elsősorban Antal Attila vezérigazgató, majd megbízott helyettese, Balogh Zsolt idején - állítja a Magyar Nemzet, amely több táblázatot is közöl: többek közt az aktív munkaszerződéssel rendelkező vezetők béréről és prémiumáról valamint a már nem a BKV-nál dolgozó korábbi vezetők legmagasabb béren kívüli juttatásáról, illetve végkielégítéséről.