Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hétfőn lebénul Budapest

2008.04.06

Kép

Ha teheti, csendesen káromkodjon, hétfőn nehéz lesz munkába, iskolába, látogatóba menni a fővárosban és környékén. Nem fognak járni a metrók, buszok, villamosok, de még a vonatok jó része sem. Ha van biciklije, pattanjon rá, és tekerjen, ha a közelben lesz dolga, sétáljon egyet! A diákoknak nem kell igazolást vinniük a hétfői hiányzásról, de általános iskolai szünet nem lesz. A kórházak az ügyelet meghosszabbításával próbálják átvészelni a hétfőt.

Visszautasították a BKV-vezetés legutolsó ajánlatát a szakszervezetek a vasárnapi tárgyaláson, így már biztos, hogy lesz BKV-sztrájk hétfőn.

A BKV-vezetés nem fogadta el a szakszervezetek által felajánlott elégséges szolgáltatásra tett javaslatát, miszerint nappal az éjszakai járatok közlekednének, vagyis várhatóan egyetlen BKV-járat sem fog elindulni hétfőn hajnalban.

A sztrájk egészen 13 óráig tart majd, a dolgozók ezután veszik fel a munkát, várhatóan csak a délutáni, esti órákban állhat helyre a budapesti tömegközlekedés teljesen. Az első buszok 13 óra 20-kor hagyják majd el a telephelyeket, a sztrájk befejezése után kezdődik ugyanis a kötelező műszaki ellenőrzés.