Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hallgatott hibás buszairól a BKV

2008.08.12

Kép

A közlekedési hatóság nemrég négy buszt félreállított a rossz állapotú gumiabroncsok miatt, korábban pedig 31 buszból kilencnek nem volt jó a fékje. A BKV közleménye szerint viszont kisebb hiányosságoktól eltekintve rendben volt minden.

A BKV éppen egy hete, a Nemzeti Közlekedési Hatóság ellenőrzése után büszkén számolt be arról, hogy buszaival minden rendben. Most viszont kiderült, a hatóság más ellenőrzéseket is végzett, és több busz is fennakadt a rostán, például fékhiba miatt, számolt be az RTL Híradó.

A végállomásokon állítottak félre buszokat a közlekedési hatóság ellenőrei. Négynél a gumiabroncsok olyan állapotban voltak, hogy korlátozást rendeltek el. 30 napon belül kellett a gumikat cserélni, a buszokat műszaki vizsgára kellett küldeni.

"... a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai.... kisebb hiányosságoktól eltekintve rendben találták a BKV Zrt. járműveit. Így a délelőtti, szúrópróbaszerű ellenőrzés után minden autóbusz forgalomban maradhatott, tovább szállíthatta az utasokat" - így kommentálta a BKV az ellenőrzéseket. Hiányosságokról szó sem esik közleményükben.