Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Diákkedvezmény diákigazolvány nélkül?!?!

2009.09.12

Kép 

A BKV Zrt. a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium állásfoglalását figyelembe véve segít abban, hogy a késedelmes diákigazolványok kiállításáig is igénybe vehessék a diákkedvezményt az arra jogosultak.

Szeptemberben a minisztérium állásfoglalása alapján azok a diákok is megvásárolhatják a tanulóknak szóló valamennyi jegy- és bérletfajtát – kizárólag szeptemberi kezdő érvényességgel, azaz legkésőbb október 29-ei lejárattal –, akik még nem rendelkeznek diákigazolvánnyal, de a 2009/2010-es tanévre, vagy ennek első félévére érvényes iskolalátogatási igazolást tudnak felmutatni.

Ebben az esetben a bérletszelvényre a diákigazolvány sorszáma helyett a diákok személyi igazolványának sorszámát, az ilyen dokumentummal még nem rendelkező tanulók pedig születési dátumukat tüntessék fel a szelvényen.

Így a tanuló bérletszelvény az iskolalátogatási igazolás, 14 éves kortól pedig a személyi igazolvány együttes felmutatása esetén jogosít utazásra.

Fontos, hogy október 1-jétől a nem szeptemberi kezdőnappal kiadott tanuló bérletek és a tanulók által váltható kedvezményes környéki illetve HÉV jegyek kizárólag a diákigazolványok felmutatásával együtt érvényesek.

A 2008/2009-es tanévre, vagy annak második felére érvényes diákigazolványokkal utazási kedvezmény továbbra is az október havi bérlet érvényességének végéig, azaz legkésőbb 2009. október 31-ei kezdőnappal kiadott, 2009. november 30-ig érvényes havi bérlettel vehető igénybe, még akkor is, ha a megvásárolt bérlet – ilyen lehet a negyedéves bérlet – érvényessége november 30. után járna le.