Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bomba és golyózápor ért BKV-telepeket

2008.04.23

Kép

Komoly támadások érték péntek hajnalban a BKV két járműtelepét is. Hajnalban robbanószerkezetet dobtak a Szépilona kocsiszínre. A II. kerületi villamosgarázsban senki sem sérült meg, de egy villamos megrongálódott. A kisméretű, eddig ismeretlen összetételű robbanószerkezetet egy villamos és a kazánház közé hajították. A robbanás reggel hat előtt tíz perccel történt.

Már csütörtök este fél hatkor elkezdték lőni a budafoki remízt. A garázs mellett álló tízemeletes házból érkeztek a lövedékek, amelyek közül többet is célzottan, a dolgozókra adtak le. Az ott dolgozók szerint légpuskával vagy csúzliból kilőtt csapágygolyókkal lövöldözhetett az eddig ismeretlen fegyveres. A lövöldözés még péntek reggel is folytatódott, annak ellenére is, hogy a rendőrök már a helyszínen voltak. Kilenc körül leállt a lövölödöző.

A 3-as metró Pöttyös utcai megállójában egy férfi fegyvernek látszó tárggyal fenyegetett meg két biztonsági őrt. A metrórendőrök gyorsan elfogták és megállapították, hogy valójában nincs nála fegyver és részeg. A rendőrök figyelmeztették majd útjára bocsátották a kötekedőt.