Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Combinók fele már készen áll a kánikulára

2008.04.23

Kép

Ezen a héten a huszadik Combinoba is beszerelték a nagyobb teljesítményű légkondicionálókat. Az utasbarát intézkedéseknek köszönhetően a villamosok utasterében már biztosított az alacsony hőmérséklet és gyorsabban cserélődik majd a levegő is.

A huszadik Combinoba is beépítették a nagyteljesítményű légkondicionálókat, így a villamosoknak a két középső kocsiszekrényén található klímaberendezése fogja kellemesebbé tenni a városi közlekedést.

Az utasok igényeinek megfelelően, háromlépcsős hűtési technikával igyekszünk biztosítani a friss levegő áramlását az utastérben.  A minimális hőmérsékletkülönbség kiegyenlítésénél (15 °C és 25 °C között), a nagyobb felületen nyitható ablakok és a légbefúvás szolgáltatja a friss levegő áramlását  és mennyiségét. A beépített hőérzékelők 25 °C fölött automatikusan beindítják a légkondicionáló berendezést, ami biztosítja az állandó alacsony hőmérsékletet. A BKV Zrt. így, az utasok zavarása nélkül, hajtja végre a villamosok légterének lehűtését. Az ütemezett átépítéseknek köszönhetően nincs a vonalon járműkiesés.
A teljes flotta szerelése várhatóan júniusban fog befejeződni, ezáltal biztosítva azt, hogy idén nyáron már minden Combino az előírt felszereltséggel rendelkezik majd.