Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A BKV trolit vinne a Margit-szigetre

2008.01.25

Kép

Három trolivonal meghosszabbításának előzetes terveire írt ki közbeszerzési tendert a BKV. Mindössze előzetes tervekről van szó, vagyis korántsem biztos, hogy a 75-ös, a 82-es és a 83-as trolibuszvonalakat valóban meghosszabbítják.

Három trolibuszvonal meghosszabbítása előzetes terveinek elkészítésére írt ki közbeszerzési eljárást a BKV Zrt. A megvalósíthatósági tanulmányok a 75-ös, a 82-es és a 83-as trolik vonalát érintik. Ezek a járatok a jövőben a Margitszigetre, Kőbányára és a Mexikói útig közlekednének.

A belváros és a belváros közeli területek közlekedésének magas színvonalú kiszolgálása a cél - tájékoztatta a Nappit a BKV. A környezetbarát, vagyis alacsony zaj- és légszennyezettség mellett megvalósítható fejlesztés egyik lehetősége lenne a troli - tették hozzá, hangsúlyozva, hogy mindössze előzetes tervekről van szó, vagyis korántsem biztos, hogy a trolibuszvonalakat valóban meghosszabbítják.

A közbeszerzésen nyertes cégnek a megvalósíthatósági terven kívül az engedélyezési és a kiviteli terveket is el kell készítenie az építési engedélyek megszerzése mellett. A tárgyalásos közbeszerzési eljárásra január 30-áig lehet jelentkezni. A 75-ös troli jelenleg a Dózsa György úti metrómegállóig közlekedik, az előzetes tervek szerint a vonala a Vizafogón és az Árpád hídon át érné el a Margitszigetet. A BKV szerint a margitszigeti bekötésnek leginkább környezetvédelmi okai lehetnek: zöld környezetbe zöld járművet.