Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


80 milliós megtakarítást hozott a sztrájk a BKV-nak

2008.04.10

Kép

Elhibázott lépésnek tartja a BKV-sztrájkot Demszky Gábor főpolgármester, aki szerint a szakszervezetek részben olyan ügyért sztrájkoltak, aminek megoldását a főváros már régóta sürgeti.

A fővárosban keletkező személyi jövedelemadóból a jelenlegi 1,2 százaléknál jóval nagyobb részesedést, a BKV reálértéken évek óta változatlan állami támogatásának növelését, 18,5 milliárd forint idei plusz állami forrást sürgetett Demszky Gábor hétfői tájékoztatóján. A főpolgármester hangsúlyozta, hogy az önkormányzat nem tudja tovább növelni a BKV-nek nyújtott támogatását, a vállalat pedig az utasok biztonságának veszélyeztetése nélkül nem tud többet megtakarítani.

Demszky Gábor leszögezte, hogy a BKV szakszervezetei által szervezett sztrájkot nagyon rossz eszköznek tartja, mivel azzal nem a BKV-t és a fővárosi önkormányzatot, hanem a cég tulajdonosait, a budapesti polgárokat sújtották. Közölte, hogy paradox módon a félnapos sztrájk 80 millió forintos megtakarítást hoz a cégnek, egyidejűleg pedig - számításaik szerint - óránként egymilliárd forint kárt okoz a hazai gazdaságnak.

Bejelentette azt is, hogy Antal Attila, a még funkcióban lévő BKV-vezérigazgató nem kap 60 millió forintos végkielégítést, mivel semmisnek tekintik a vele kötött szerződést.