Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2 órán keresztül nem közlekedett a 17-es villamos

2008.04.03

A múlt héten az RTL-en a Házon kívülben gyönyörűen bemutatták, hogy a BKV járműveit akadályozó autókat milyen hipp-hopp elszállítják. Erre mi történik ma reggel? Pontosan 2 órán keresztül nem közlekedett a 17-es villamos - igaz, most nem volt előre bejelentett stáb, aki forgatott volna...


De menjünk sorban.

Reggel 7.40-kor a 17-es villamosok leálltak, mert egy Opel Astra kombi
a Vidra utcánál cseppet belógott. Én 9-kor mentem oda. Természetesen
a zavarelhárítók már ott voltak a BKV-tól, már rendőr is volt (!). Tréler sehol. Magyarul másfél óra alatt nem ért oda egy tréler. Közben tulaj sehol, mivel nincs telefonja, így nem tudták értesíteni.

Pótlóbuszok jöttek-mentek.Aztán közben még egy okos autós is érkezett, szemből a Margit híd irányából. Nem is értette, hogy mi a gond - lehet, hogy minden nap ott kanyarodik be?

Aztán láss csodát! 9.32-kor megérkezett a tréler!!!

Elkezdődött a papírmunka.És pontosan 9.40-kor, két órával a villamosok leállása után megérkezett az autó tulajdonosa is.Neki nem volt olyan szerencséje (?), mint a múltkori Audis hölgynek, aki előbb érkezett, mint a rendőr, mert itt uriemberünknek ki kell fizetni a trélert, ráadásul még fel is jelentették. Úgyhogy kb 45-50 ezer forint környékén lesz a vége a büntetésnek.Fentebb már említettem a múlt heti Házon kívül adását. Ott szépen mutatták, hogy az Andrássy útról hogy viszi el a tréler a buszmegállóban szabálytalanul álló autót. A tudatlanok persze ámulhattak, hogy húúú, meg haaa, ez igen! Hogy ott van a topon a rendőrség, meg az elszállítás. Meg volt VIII. kerületi elszállítás is. Már akár tapsikolhatnánk is, de... nekem már akkor furcsa volt, hogy még életemben nem láttam trélert az Andrássy úton, utoljára talán Bush és Putyin látogatása idején szálítottak el onnan autókat.
De normál körülmények között nem.

Utána is kérdeztem, hogy mi ez a csoda, ami történt? Aztán kiderült... miután az Illetékesek tudták, hogy az RTL megy forgatni, így három napra kiadták, hogy fokozottan kell figyelni az ilyen leállásoknál, és azonnal kell küldeni az elszállító autót...