Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jelezzen a Villamoson is

2009.07.06
Kép 
Továbbra is jelezze időben leszállási szándékát!
Bevált az utasbarát, energiatakarékos újítás

A BKV Zrt. a 4-es és 6-os, a 17-es, a 42-es, az 50-es, a 61-es, a 62-es, a 62A, valamint a 69-es villamosaira; illetve hétvégenként és ünnepnapokon a 21-es és a 21A villamosaira is kiterjeszti a február 1-jén sikeresen bevezetett lépését. Az energiatakarékos és egyben utasbarát intézkedés szerint mától a fenti vonalakon járó, leszállásjelzővel felszerelt villamosok csak akkor állnak meg a megállóhelyeken, ha ott felszállni szándékozó utas várakozik, vagy a járművön valaki előre jelezte leszállási szándékát.

A 2009. február 1-jén bevezetett "közúti vasutak jelzési és forgalmi utasítása" tette lehetővé hogy a villamosok csak ott álljanak meg, ahol az utasok igénylik. Elsőként az 59-es, az 59A, majd a 2-es, 24-es és 52-es villamosok vonalán alkalmazott újítás mind az Utazóközönség, mind a BKV Zrt. előnyére vált. A visszajelzések szerint az utasok elégedettek, komfortérzetüket növelte az új rendszer. Az előzetes aggodalmak is alaptalannak bizonyultak: Társaságunk időben kiadott teljes körű tájékoztatása folytán az utasok a leszállási szándékukat időben jelzik, valamint a villamosokra felszállni szándékozók is idejekorán a megállóhelyre érkeznek.

A BKV Zrt. számára is hasznos az intézkedés, hiszen az új szabályozás bevezetésével – amelynek része a megállókon történő áthaladás is – az idei évben a jelenlegi energiaárakkal számolva előreláthatólag mintegy 15 millió forintnak megfelelő villamos energia költségét takarítja meg Társaságunk; ez közvetetten az Utazóközönség hasznára is válik, hiszen ezt a pénzt a BKV Zrt. szolgáltatásainak fejlesztésére tudja fordítani.

Továbbra is arra kérjük utasainkat: a fent felsorolt villamosokon is idejében jelezzék leszállási szándékukat, és a járatok menetrendjéből tájékozódjanak az egyes megállókból történő indulási időpontokról